
01 May دا ټول ګلان څه شول؟ په افغانستان کې د اپینو په تولید کې د اووسنی کمښت د پایښت ارزونه
Posted at 06:23h
in پرته د ټولي
Back برجسته ټکی
لیکوالان | ډیویډ منسفیلد |
---|---|
د مقالی ډول | توضیحی پاڼه |
موضوع | د طبیعی زیرمو مدیریت |
ژبه | پښتو |
د خپرېدو نېټه | مې 01, 2010 |
ټولټال مخونه | ٢٢ |
د لاسرسی وړ په | English | پشتو | دری |
تشریح |
د کوکنارو د کښت کچه دوه کاله پرله پسې په افغانستان کې د رالوېدلې دی او دا اوس داسې ښکاری چې د کښت به د یو بل کال لپاره د دې نسبتا ټیټه کچه وساتل شی. دغه توضیحی پاڼه د کمښت تر شا لاملونه څېړی او سره د ننګرهار او هلمند مهمو والیتونو کې خاص ټینګار خپل پایښت ارزونه،. دا په ګوته بې ثباتۍ او د معیشت د معیارونو له خوا د کوکنارو د کښت اجباری کمښت لامل ته وسپاره، او موندلی دی چې د غنمو د تولید د کچې زیاتوالی مه
.د تریاکو تولید د یو ثابت بدلون څرګندونه نه کوی، خو پر ځای د بازار د ناکامۍ یوه نښه دی، د ودې د خوړو د خوندیتوب اندیښنو، او اجبار |